Niin se on. Tuon asian totesin totuudeksi hetki sitten tekemälläni kauppamatkalla. Yleensä ihmisten pitää noudattaa lakia (paitsi viranomaisessa toimiessaan). Viranomaisessa toimijat taas ovat joko virkailijoita tai virkamiehiä. Ensinmainitut toimivat kuntien viroissa, ja viimeksimainitut osana valtionhallintoa.
Minä saan siis "tehdä mitä lystään", toisin kuin ihmiset. Koska jokaisella meistä on oikeus luottaa siihen, että viranomaisen päätökset ovat lähtökohtaisesti laillisia - ja sitä ne ovat ainakin jos niin on oikeudessa todettu. Oikeudessa tehdyn päätöksen rinnalle likimain samalla totuusvoimalla asetan laillisuusvalvojien päätökset.
No niin. Kuten otsikossa totesin: minä saan tehdä mitä haluan. Tuohon toteamukseen minulla (ja vain minulla) on varaa siksi, että vaikka mitä tekisin niin arkistojeni kätköistä löytyy päätös jossa se (eli teko) todetaan sallituksi. Varauma: en toki saa ketään murhata.
Saan nimittää ketä tahansa Teistä, lukijoitani tarkoitan, vaikka hulluksi, tyhmäksi, idiootiksi (vajaamielisyyden syvin aste on idiotia) - eikä minua siitä tuomita. Asiaa ei edes tutkita - miksikö ei?
On toki joitain muitakin asioita joita minäkään en saa tahdä, vaikka olenkin minä. En saa ajaa humalassa - tai periaatteessa saan kyllä, mutta siitä tuomitaan rangaistus (jos jää kiinni). Ja ainoa oikea raja on nolla - koska minä ajan 0,51oo/o humalassa paremmin kuin sinä. Nollaraja toisi tasa-arvoa, ja yhdenvertaisuutta liikenteeseen.
Saanko siis rikkoa lakia? Ja kuinka monta kertaa?