"Työvoima- ja yrityspalvelut menevät kerralla uusiksi maakuntauudistuksen yhteydessä. Valtion alueelliset toimijat ELY-keskukset ja TE-toimistot lakkautetaan ja jatkossa järjestämisvastuu on sote-uudistuksen tapaan maakunnilla. Uudistus tarkoittaakin todenäköisesti yksityisen puolen vahvaa esiinmarssia henkilöstöpalveluiden kentällä."
http://yle.fi/uutiset/tyonvalitykseen_iskee_taysremontti__yksityisille_yrityksille_aukeavat_suuret_markkinat/9142602
Päätäntää viedään enemmän ruohonjuuritasolle. Demokratia suurine tahoineen ei suuremmin toimi, ja toimivuutta ja elinkelpoisuutta haetaan sieltä, mistä sitä voi saada.
Suoremman demokratian ystävät voisi varmaan ottaa tuosta jotain opiksi. Jos päätäntää ja ratkaisuja ajetaan kohden jumetustasoa, niin parasta on olla tukematta ajautumaa esim äänestelemällä, tai jotenkin muuten astelmia tukemalla.
EU, ja jopa Suomi, jne, on käytännön toimijana aivan liian suuri, ja elinkelvoton, ja sekin yhtenäisyys, joka noilla isommalla tasolla voidaan saavuttaa, on ollut asia, jota ei ole pyritty hoitamaan. Joten yksittäisenä ihmisenä ei voi kuin todeta mahdottomuuden romahtamista.
Yritykset taistelevat olemassaolosta. Niiden on pakko hakea toimintaedellytyksiä todellisuuteen sidotusti ja osuvasti. Toisaalta yritykset eivät tee sitä kuin omaksi olemassaoloksi, talouden areenalla, jota arenaa voivat myös hallinnoida itse.
Vaikuttaa siltä, että kansalaiset ovat heitteillä, ainakin osa. Jäi selkeä ja suorempi jokaihmisen kansalaisosallistuminen, ja oman elämän rakentaminen, eikä kansalle ole tarjolla kuin raunioituvia rakenteita. Toisaalta. Sitä saa, mitä on haettu. On uskottu utopioihin. Sitäkö tämä on?