Hallitus vaatii tehokkuushyppäystä maamme kustannuskilpailukyvyn parantamiseksi. Mutta mitä tekevät liikenteen viranomaiset? Toimia liikenteen hidastamiseksi ja sen kustannusten lisäämiseksi!
Nopeusrajoituksia on alennettu parin viime vuoden aikanakin mittavasti ja käytännön nopeuksia sitäkin enemmän valvontakameroita ja sakotusta lisäämällä. Koska on keksitty aina perustella hidastustoimia turvallisuudella, vastaväiitteiden esittäjät voidaan aina kätevästi leimata "vastuuttomiksi" ja "piittaamattomiksi".
On aihetta kysyä, mitä vastuuta nuo viranomaiset itse oikeasti kantavat?
Tänä vuonna liikenteessä kuolleiden määrän kerrottiin juuri kasvaneen tammi-elokuussa 10 hengellä. Tilastona tämä viittaa siihen, että nopeuden alentaminen nykytyylillä on tehotonta tai negatiivista liikennetuurvallisuuden kannalta. Kuten se on myös meikäläisen insinöörinlogiikalla. Mutta mitä esittääkään tämän tilaston perusteella viranomainen: Että onnnettomuudet ovat lisääntyneet, koska nopeuksia ei ole hidastettu riittävästi. Ei riitä, vaikka Suomen rajoitukset ovat jo tehty välimatkoihin suhteutettuna Euroopan hitaimmiksi ja sakotus essim. Saksaan verrattuna moninkertaista. Mikään ei koskaan riitä, kun viranomaisten ainoa logiikka lähtee siitä, että pakottamalla nopeudet nollaan saadaan liikennekuolemat nollaan.
Säästö- ja tehokkuudenparannnusehdotukseni hallitukselle onkin, että kevennetään turhaa byrokratiaa. Suomen pitkät välimatkat eivät nopeuksia alentamalla lyhene. Ja turvalliisuus syntyy vain oikeista tilannenopeuksista, eikä nykyisestä määrättyyn vakiionopeuteen pakottavasta ajattelumallista.