Uusnatsistinen Suomen Vastarintaliike pahoinpiteli lehtitietojen mukaan eilen ainakin kaksi ihmistä Jyväskylässä. 30 henkilöä otettiin kiinni. Jyväksylän väkivaltaisuudet ovat pistäneet huhumyllyn käyntiin. Yhteyksiä on etsitty Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen viimeaikaisten tempauksien ja Jyväskylän tapahtumien väliltä.
Missä Soini?
Minulla olisi muutakin sanottavaa politiikasta, mutta olosuhteet pakottavat ottamaan jälleen kantaa maahanmuuttoon, monikulttuurisuuteen ja rasismiin. Kantaa ottamalla myös profiloidutaan tiettyyn politiikan sektoriin. Moni ihmettelee miksei Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ole tullut julkisuuteen asian tiimoilta. Timo Soini kommentoi 28.7 Immosen aiheuttamaa kohua näin:
“Immonen, eivätkä muutkaan, aseta minulle mitään agendoja, joita minä sitten ryhdyn erittelemään. [...] Joo, tämä on taas sitä, että minulle yritetään asettaa sanoja suuhun ja vaikuttaa asialistaani. Se nyt vaan ei käy. Kommentoin silloin, kun tarpeelliseksi katson.“
Soini ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan maahanmuuttokriitikko. Koska politiikassa jokainen kannaotto profiloi esittäjäänsä - kuten Immosen tapauksesta olemme huomanneet - Soini ei halua vahingossakaan leimaantua puolueensa nuivaan siipeen. Soini sallii erilaiset mielipiteet puolueessaan, mutta Timo Soini ei ole yhtä kuin puolue. Soinilla on omat poliittiset tavoitteensa, puolueella omansa ja kansanedustajilla vielä henkilökohtaiset teemansa.
On ollut hauskaa huomata, että niin paljon kuin jotkut Perussuomalaisia vihaavatkin, Timo Soini nauttii luottamusta läpi puoluekentän. Maahanmuuttajajärjestötkin ovat vedonneet Soiniin, jotta hän pistäisi “rasistit” ruotuun. Soini on kansan mies, mutta myös luotettavana ja oikeudenmukaisena pidetty poliitikko.
Immonen ja uusnatsit
Jyväskylän tapahtumien jälkeen Olli Immosen esiintyminen Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa Eugen Schaumanin muistotilaisuudessa nousi uudelleen ajankohtaiseksi. Immonen on kiistänyt yhtedet Vastarintaliikkeeseen, mutta se ei ole poliittisia vastustajia hillinnyt. Pidän ikävänä, että Perussuomalaiset puolueena leimaantuu yhden asian liikkeeksi pitkälti yhden rivikansanedustajan toiminnan vuoksi. Perussuomalaisilla on monipuolinen agenda; sen voi huomata jo puolueemme ohjemat lukemalla.
Minä en kannata kansallissosialismia, enkä näe väkivallalla sijaa demokraattisessa yhteiskunnassa, olipa väkivallan takana ISIS-terroristi tai Vastarintaliikkeen uusnatsi. En halua Suomesta kansallissosialistista valtiota, eivätkä halua muutkaan Perussuomalaiset. Vielä vähemmän haluan Vastarintaliikkeen haaveilemaa yhteispohjoismaista kansallissosialistista valtiota ruotsalaisen Führerin alaisuudessa.
Toivon, että myös kohua seuraavat kansalaiset ja kilpailevien puolueiden poliitikot ymmärtäisivät, että Perussuomalaiset ei ole Immonen, eikä Immonen ole Perussuomalaiset. Immonen on yksi Perussuomalaisten 38 kansanedustajasta, joilla on hyvin erilaisia poliittisia teemoja ja tavoitteita. On turha leivittää perusteettomia huhuja Perussuomalaisten ja uusnatsien välisistä kytköksistä.
Niitä ei ole.